UDDANNELSE

Den svære jagt på SR-titlen

Julie fra Christensen Kjærulff deler sin rejse, læring og støtte

Uddannelsen til statsautoriseret revisor kræver en ihærdig indsats og støtte

Hos RGD hepper vi på Julie Lea Johansen Steiness, som til dagligt arbejder hos Christensen Kjærulff og er i gang med at uddanne sig til statsautoriseret revisor (SR).

Julie giver os i denne historie et ægte indblik i, hvad det kræver at tage uddannelsen og gå til de svære eksamener. Velvidende at dumpeprocenten er høj. Se statistikkerne her 

Læs med og få et spændende indblik i Julies uddannelsesrejse mod den prestigefyldte SR-titel.

SR – verdens bedste (og måske sværeste) uddannelse

Statsautoriserede revisorer og SR-kandidater ved, at uddannelsen giver en enorm tilfredshed, læring og belønner én med skyhøj faglighed. Men det er også et forløb, der byder på følelser uden på tøjet – op til, under og efter eksamen.

Især hvis man er én af de mange, der ikke består eksamenerne i første forsøg.

Julie forfølger SR-titlen, fordi hun brænder for at blive klogere og forstå teorien bag det, hun laver:

”Jeg elsker at arbejde, og jeg vil gerne være god til det, jeg laver. På HD fik jeg en masse teori, som jeg skulle lære at bruge. På cand.merc.aud. begyndte jeg så at forstå teorien, og SR-studiet afslutter på en måde cirklen. Det er verdens bedste uddannelse!”

Julie føler, at hun bliver specialiseret i de emner, som hun interesser sig for, og det giver hende selv, arbejdspladsen og kunderne stor værdi.

Den aspirerende SR uddyber:

”Jeg tænker hele tiden teori ind i mit arbejde. Det betyder, at kvaliteten er blevet højnet, og jeg er blevet mere effektiv. Min større viden skaber værdi – både for mit arbejde, mine kunder og kolleger, for når en medarbejder opnår et højere fagligt niveau, løfter det hele kvaliteten af det produkt, vi leverer.” 

En rejse med udfordringer og læring

Julie har startet på uddannelsen 2 gange. Første gang blev det – med hendes egne ord – for meget, og hun forlod kort revisorbranchen for at prøve sig selv af ”på den anden side af bordet”. Men jobskiftet bekræftede Julie i, at hun hører hjemme i branchen hos Christensen Kjærulff og skulle fortsætte ad SR-vejen.  

Julie startede igen SR-forløbet med 3 kollegaer, hvilket gav dem et stærkt sammenhold, god sparring og spændende faglige diskussioner. De gik alle op til eksamen samtidig, men kun én bestod. Kollegaen, der bestod, havde som den eneste deltaget på SR-forløbet udbudt af RGD.  

Julie fortæller ærligt om eksamensepisoden:

”Jeg havde megadårlig samvittighed over, at jeg ikke bestod min SR-eksamen. Mit arbejde har givet mig muligheden for at læse til SR, og jeg vil gerne hjælpe med at indtjene det underskud, det har givet, at jeg ikke bestod.” 

At dumpe var selvfølgelig ikke sjovt. Men selve eksamen var en følelsesmæssig rutsjetur i sig selv. 

Julie beretter:

”At være til SR-eksamen var virkelig angstprovokerende. Du ved, at du fra starten er tidspresset. Min computer virkede ikke optimalt, og der var noget galt med Word. Jeg var vildt nervøs.” 

Julie håbede naturligvis på at bestå, og skuffelsen var stor, da hun fik bedømmelsen:

”Jeg havde taget fri den dag, vi fik svar på eksamen. Min mand og jeg havde aftalt, at det blev dåsebajer og hotdogs, hvis jeg ikke bestod, og champagne, hvis jeg bestod. Jeg blev mega skuffet, da jeg fik svar og var dumpet. Jeg havde tilladt mig selv at håbe.” 

Heldigvis blev nyheden taget imod med stor opbakning på arbejdspladsen, som Julie husker sådan: 

”Det krævede lidt tårer, men jeg fik kæmpe ros for at møde op og holde humøret oppe. Min chef spurgte: Er vi færdige med at græde? Så lad os komme videre!” 

Det er alfa og omega at strukturere og planlægge, så du levner tid til at dygtiggøre dig. Det er ok at lave fejl, for vi lærer nogle gange mere af fejl end af at gøre det rigtige.

Julie Lea Johansen Steiness,

RGD’s SR-forløb støtter og udvikler kandidaterne

Ud af svære tider opstår der ofte ny læring, og det er også tilfældet for Julie, som nu føler sig klogere på eksamenssituationen og oplever en anden ro til prøveeksamen.

Derudover har Julies arbejdsplads tilkøbt RGD’s SR-forløb for at støtte hende med sparring og uddybende faglig teori og viden til de opgaver, man skal løse på studiet. 

Julie fortæller begejstret:

”RGD’s SR-forløb er super godt! Både Karsten og Marianne er teoretisk dygtige, og specielt Marianne er en formidabel coach. Både Karsten og Marianne har forståelse for os og vores situation, og de formår at gøre SR-forløbet meningsfyldt og spiseligt. Jeg har haft personlig kontakt til både Marianne og Karsten efter hvert seminar, og det er guld værd.”

Julie er undervejs blevet klogere på sine stærke og svage sider og føler sig væsentligt bedre forberedt til SR-eksamen nu. Ikke mindst takket være støtten fra Karsten og Marianne, som har bidraget med løbende feedback og vejledning. 

Julie anbefaler andre i samme situation at melde sig til SR-forløbet og opfordrer også til at videreuddanne sig til SR – på trods af de mulige bump:  

”Det er alfa og omega at strukturere og planlægge, så du levner tid til at dygtiggøre dig. Det er ok at lave fejl, for vi lærer nogle gange mere af fejl end af at gøre det rigtige. De store ”aha-følelser” og glæden ved at blive klogere gør, at du er tændt på at være revisor resten af livet.” 

Invester i et SR-forløb hos RGD

Vi glæder os til at følge Julies videre rejse og ønsker hende held og lykke med at opnå sit mål, så vi får udklækket endnu en dygtig, statsautoriseret revisor til branchen.

Vil du høre mere om vores støttende SR-forløb for medlemsfirmaer hos RGD? 

Kontakt uddannelseschef, Anja Offenberg, for at høre mere.